Remind Logo

Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστε

remind - alzheimer xαλκίδας

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας ιδρύθηκε το 2009 στη Χαλκίδα από συγγενείς ατόμων με άνοια. Είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και μέλος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.

Με σεβασμό στον άνθρωπο και επιστημονική γνώση, σχεδιάζουμε ατομικές και ομαδικές παρεμβάσεις ενδυνάμωσης και πραγματοποιούμε δράσεις για την υπεύθυνη ενημέρωση ποικίλων ομάδων (οικογενειακοί φροντιστές, δημόσιοι λειτουργοί και επαγγελματίες, μαθητές, νέοι, άτομα τρίτης ηλικίας κτλ).

Remind Logo

Διοικητικο Συμβουλιο

Δείτε το καταστατικό

Συγκεκριμένα:

«Εργαζόμαστε για να αποτιμήσουμε τις επιπτώσεις διαφόρων αλλαγών της γήρανσης και να υποστηρίξουμε τα άτομα τρίτης ηλικίας και τα μέλη των οικογενειών που συμμετέχουν στη φροντίδα τους να έχουν έναν ενεργό τρόπο ζωής που να τους ικανοποιεί. Ταυτόχρονα, βοηθάμε να μειώνονται στο ελάχιστο οι αλλαγές στη διάθεση και τη συμπεριφορά των ατόμων που βιώνουν αλλαγές και συνεργαζόμαστε με τις οικογένειες και τους φορείς ώστε να σχεδιάζουμε κατάλληλα περιβάλλοντα διαβίωσης, να παράγουμε νέα εργαλεία και να θέτουμε σε εφαρμογή διαδικασίες που επιτρέπουν στα άτομα να λειτουργούν καλά στην καθημερινότητά τους.

Οι στόχοι της φροντίδας περιλαμβάνουν:

  • Σχέσεις που βασίζονται στην ενσυναίσθηση και την εμπιστοσύνη.
  • Ψυχοεκπαίδευση και προώθηση δραστηριοτήτων αυτοφροντίδας.
  • Περιβάλλοντα που ευνοούν τη ρουτίνα κι έχουν ευελιξία.
  • Ασφάλεια για το άτομο που δέχεται τη φροντίδα και το άτομο που την προσφέρει.
  • Προώθηση δεσμών με ευρύτερο κύκλο, για το άτομο και για το φροντιστή.
  • Καλή συνεργασία με υπηρεσίες κι επαγγελματίες.

Επίσης, διευκολύνουμε την επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη των οικογενειών υποστηρίζοντας όλη την οικογένεια σε διαθέσιμες επιλογές (υπηρεσίες υποστήριξης, βοήθεια στο σπίτι, διεκδίκηση επιδομάτων και καθημερινές δραστηριότητες).»

Ο φορέας είναι ενταγμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας ιδιωτικού τομέα και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης ΜΚΟ Θαλής, με πολύ ικανοποιητική βαθμολογία που δηλώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Είναι ο μόνος φορέας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε θέματα τρίτης ηλικίας με εξειδίκευση στην άνοια. Όλα αυτά τα χρόνια, παρέχει δωρεάν ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα τρίτης ηλικίας με άνοια και κατάθλιψη και μέλη των οικογενειών τους που συμμετέχουν στη φροντίδα τους, προωθώντας την ενδυνάμωση της τρίτης ηλικίας και την καταπολέμηση του στίγματος και των στερεοτύπων γύρω από την τρίτη ηλικία.

Ο οργανισμός λειτουργεί με αφοσίωση στο όραμά του για τη δημιουργία δομών και διαδικασιών που να υποστηρίζουν την ενεργή γήρανση εμπλέκοντας όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η υποστήριξη από την τοπική κοινότητα είναι πολύ σημαντική σε αυτό το έργο. Το έργο του οργανισμού στη Στερεά Ελλάδα, που έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τους αξιόλογους υποστηρικτές του οργανισμού, μέλη, εθελοντές, τοπική αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, χορηγούς και μεγαλοπρεπείς δωρητές.

Προκειμένου να μεγιστοποιήσει το πολυεπίπεδο έργο της, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αlzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας συνεργάζεται με τους Δήμους του νομού Ευβοίας και τις κοινωνικές δομές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και παράλληλα προσφέρει υπηρεσίες της σε ΚΑΠΗ, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και ξενώνες της Ε.ΠΑ.Ψ.Υ., στην περιοχή της Εύβοιας. Έχει συνεργαστεί με πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας συμπεριλαμβανομένων της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Διαχείρισης Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου, στα πλαίσια πρακτικών ασκήσεων φοιτητών.