Νόσος Alzheimer ... Ενημερωθείτε

Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας

Τα Κέντρο Ημέρας Alzheimer “Αγία Ειρήνη ” λειτουργούν ως μονάδες ημερήσιας θεραπευτικής φροντίδας ασθενών με Αλτσχάιμερ και άλλες συναφείς διαταραχές. Στόχος είναι η οργάνωση και η εφαρμογή ομαδικών και ατομικών θεραπευτικών προγραμμάτων, που διαμορφώνονται πάντα ανάλογα με το στάδιο της νόσου κάθε ασθενή Μετά από κλινική εξέταση από νευρολόγο ή ψυχίατρο του Κέντρου, νευροψυχολογική εκτίμηση από ψυχολόγο και αξιολόγηση κοινωνικού ιστορικού, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα εντάσσονται σε ομάδες ανάλογα με τον βαθμό δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Το πρόγραμμα “Φροντίδα στο Σπίτι” απευθύνεται σε οικογένειες ατόμων με άνοια που δεν μπορούν να μετακινηθούν, λόγω προχωρημένου σταδίου της νόσου ή άλλων προβλημάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η παραμονή των ατόμων με άνοια στο οικείο περιβάλλον, η αποφυγή της ιδρυματικής φροντίδας και η ανακούφιση των φροντιστών. Οι ψυχολόγοι, ο νοσηλευτής και ο γιατρός που στελεχώνουν το πρόγραμμα, επισκέπτονται περιοδικά τις οικογένειες των ατόμων με άνοια κατ΄οίκον και προσφέρουν εντελώς δωρεάν.

Σκοπός μας η ενημέρωση των πολιτών για την άνοια στην περιοχή της Χαλκίδας και στην ευρύτερη περιοχή. Στόχος μας η καλύτερη ποιότητα της ζωής τόσο των ασθενών όσο και των οικογενειών τους. Με στόχο αυτό ιδρύσαμε το 2010 το 1° κέντρο ημέρας “Αγία Ειρήνη” στην Εύβοια όπου χορηγούνται νευροψυχομετρικές εκτιμήσεις (test μνήμης), στα πλαίσια δε της μη φαρμακευτικής παρέμβασης λειτουργούν τμήματα νοητικής ενδυνάμωσης και δημιουργικής απασχόλησης ασθενών με άνοια, παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη και εκπαίδευση στους περιθάλποντας, παρέχεται δε ενημέρωση και βοήθεια στις οικογένειες στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, δεδομένου ότι λειτουργούμε σε εθελοντική βάση.

Τι είναι άνοια

Ενημερωθείτε σχετικά με τη νόσο

copyright © Buttons

BUTTONS_CLR